Не всичко за мен

Верую: неверник - следствие от прекомерната работа с продукти на Microsoft. Нямам девиз, нямам любимо ядене, пиене, книга, ... Знам какво обичам днес, но това изобщо не важи за утре. Мисля, че горе-долу стана ясно.

Търсене в този блог

четвъртък, 17 юли 2008 г.

Outlook прикачен файл не се отваря

Потребител получва често файл с едно и също име по пощата - в случая xls. От един момент нататък файлът не може да се отвори или запише като излиза грешка, в която се обяснява, че в "тази" папка вие нямате права и разбирате ли направете десен клавиш sharing and security и дайте права за писане. Да ама ние още не сме казали коя е папката където искаме да запишем файла.
Решение: В C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Temporary Internet Files\OLKC? се прави копие на всеки файл, който отваряме през Outlook-a, и когато името вече съществува се добавя в скоби номер по ред например file(1).xls, file(2).xls, ... file(99).xls. Разковничето е в (99). Дами и господа стигнете ли до 99 е най добре да се изтрие ръчно съдържанието на тази папка "OLKC?" (на мястото на ? обикновено стои някакво число) и след това всичко тръгва отново.

И така изминаха много години!!!!

Вече сме 2019 година и отново получавам deja view.

Офиса е 2016, операционната система е windows 7 - вече стара за времето си, но не мисля че това има значение.
Папката е C:\Users\\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\KZE6MUVT.
Има сериозен напредък сега вече можете да записвате файлове с номера от 1 до 199. След това съдържанието на папката пак трябва да се изтрие.

БЕЗ КОМЕНТАР

1 коментар:

Shrek каза...

При office 2007 файловете ги намерих тук:
c:\Documents and Settings\\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.Outlook\

Пак са си 99 и не повече