Не всичко за мен

Верую: неверник - следствие от прекомерната работа с продукти на Microsoft. Нямам девиз, нямам любимо ядене, пиене, книга, ... Знам какво обичам днес, но това изобщо не важи за утре. Мисля, че горе-долу стана ясно.

Търсене в този блог

петък, 28 февруари 2014 г.

Failed to recover database Error: 0x1F - DLOAdminSvcu cannot be started - BEX

Отстраняване на проблем при стартиране на услугата DLOAdminSvcu на Symantec Backup Exec

Описание на проблема: При повреда в електрозахранването сървера се рестартира по време на операция по backup. След стартиране на сървера и на BEX услугата DLOAdminSvcu не се стартира. При опит за стартиране от service manager-a излиза съобщение:
"Backup Exec DLO Administration Service on Local Computer started and then stopped. Some services stop automatically if they have no work to do, for example, the Performance Logs and Alerts service".
Грешката в event log-а е: Failed to recover database Error: 0x1F

Решение: Отиваме в C:\Program Files\Symantec\Backup Exec\Data. Търсим файлове BE_DLO.mdf и BE_DLO_log.ldf. При мен липсваха, но имах BE_DLO.mdf.bak и BE_DLO_log.ldf.bak. Спираме всички услуги на BEX. Преименуваме BE_DLO.mdf.bak и BE_DLO_log.ldf.bak на BE_DLO.mdf и BE_DLO_log.ldf. Пускаме услугите и се молим. ВНИМАНИЕ без молитва не става - ДА НЕ СЕ ПРЕНЕБРЕГВА.

Подобен проблем е описан тук.

Няма коментари: